Vårt Sortiment
M´s Winery AB, med säte i Jämtland, importerar kvalitetsviner från främst Italien. Bland våra viner finns Barolo från de välkända och regionerna Piemonte och Valpolicella i Norra Italien. Där lägger vinmakarna enorm vikt på högkvalitativa viner. Vi satsar på att importera viner med så lite restsocker som möjligt och endast från Vinproducenter med små arealer och många års erfarenhet av vinmakeri. Några av våra leverantörer har ekologisk odling. För M´s Winery AB är kvalitet viktigare än kvantitet. Våra viner finns att beställa genom Systembolagets privatimport, och några viner finns även i Systembolagets Beställningssortiment.
Endast det bästa är gott nog!
Våra underbart goda viner
Kika in på vingårdarna här nedan så ser ni hur fint våra leverantörer har det
Piere Giorgiooch Simona Savigliano från Piemonte
http://www.saviglianopiergiorgio.com/history2.html
Viner som vi importerar därifrån är
Barolo`, DOCG
Nebbiolo D`Alba DOC
Barbera D Alba DOC
Dolcetto D`Alba DOCG
Piemonte Chardonnay DOC
Symon Brut Spumante
Moscato D´Asti DOCG
Fasoli Gino Valpolicella
https://fasoligino.com
Viner som vi importerar därifrån är
TASI Ripasso DOC
TASI Amarone DOCG
TASI Prosecco DOCG
Pieve Vecchia DOCG
Villa Erbice Valpolicella
https://www.villaerbice.it
Amarone Della Valpolicella DOCG
Recioto Della Valpolicella DOCG
Soave Superior DOCG
Famiglia Olivini Valpolicella
https://shop.famigliaolivini.com
Notte San Martino
Il Guardiano IGT
Riviera Del Garda Rosso
Röda viner
Barolo
Ett vin som erhålls från Nebbiolo druvan som odlas vid Serralunga d’Alba,det är ett vin som kräver mat när det skall drickas. Barolo är sträva med mycket syra. Tanninerna är alltid närvarande och ger vinet en ryggrad. Färgen är förbluffande ljus med tanke på vinets kraft och struktur. Det tar ett tag för vinälskaren att förstå sig på dessa viner men när man har tagit dem till sig är man förlorad för alltid.
Den här Barolo har endast restsocker 1g/l
Druvan som skapar denna juvel Barolo heter Nebbiolo. Det är en erkänt svårodlad druva som kräver sin speciella växtplats och omvårdnad. Området där vinerna växer är relativt litet och har mycket speciella förutsättningar. Den tunnskaliga druvan kräver lång mognadsprocess på vinrankan. Detta är inte den bästa förutsättningen då klimatet är lite nyckfullt och tufft. Området som producerar Barolo heter Langhe. Langhe ligger söder om Torino i nordvästra Italien i regionen Piemonte. Piemonte betyder vid bergets fot vilket stämmer så väl här. Vinmarkerna ligger faktiskt vid Alpernas fötter. Landskapet är mycket kuperat söder om de västliga delarna av Alperna. Det är ett mycket spektakulärt och vackert landskap. Det är inga problem att klara dagar se snöklädda alptoppar i horisonten när man står i vingårdarna under vintersäsongen. Medelhavet ligger söderut så växtplatsen för Barolo, just den här Barolo/druvan Nebbiolo växer på den värdefulla Teodoro marken och påverkas av alpväder och Medelhavets fuktigare klimat och värme. Under hösten är dimma mycket vanlig. Dimma heter ”nebbia” på italienska.
Jordmånen är en blandning av kalk och lera som bland annat kommer från eroderade berg i Alperna. Det är just denna kombination med jordmån och klimatologiska betingelser samt landskapets kuperade formationer som gör att vinerna på nebbiolodruvan blir så bra här
Serveringstemperatur: 18˚-20˚C.
Dolcetto Diano d’Alba
Smak och doft av dessa viner har tydliga inslag av körsbär och de har även en viss bitterhet i eftersmaken”Sörì” är det lokala namnet för vingårdar som njuter exceptionellt bra solsken.
och mognaden ger ett vin med en mjuk och harmonisk smak
Serveringstemperatur: 18˚C.
Dolcetto d’Alba
Dolcetta betyder den lilla söta, ett underbart gott vin med endast 0,2 % socker. En purpurfärgad rubinrödvin med en bra kropp, fin balans. Smak och doft av dessa viner har tydliga inslag av körsbär och de har även en viss bitterhet i eftersmaken
Dolcetta druvan njuter exceptionellt bra i solsken och ger ett bra resultat med ett vin med en mjuk och harmonisk smak
Serveringstemperatur: 18˚C.
Nebbiolo d’Alba
Nebbiolo – en av Italiens finaste rödvinsdruvor
Nebbiolo är sedan medeltiden känd i Piemonte och anses idag vara Italiens bästa rödvinsdruva. Namnet kommer från det italienska ordet nebbia, vilket betyder dimma, som är vanligt i Piemonte på hösten.
I piemonte växer druvan på de bästa lägena i syd- och sydvästsluttningar och vinifieras till mycket komplexa och lagringsbara viner. Nebbiolo är svårodlad och trivs bäst i soligt läge med kalkrik jord. druvorna mognar sent på hösten och skördas i oktober.
Nebbioloviner är ofta ganska ljusa i färgen och aromatiska i doften, vilket påminner om ett lättare rödvin. Då vinet är naturligt rikt på tanniner kategoriseras det dock som ett kraftigare rödvin. Nebbioloviner blir bättre med tiden och kan med fördel lagras länge. En längre lagringstid lockar fram smaker som melass, fikon och läder samt en rundare strävhet och komplexitet. Med sin parfymerade och kryddiga doft gör sig vinet bäst serverat i Bourgognekupor.
Serveringstemperatur: 18˚- 20˚C.
Barbera d’Alba
Barbera är – näst efter sangiovese – den mest odlade druvan i Italien. I Piemontebestår nästan hälften av alla odlingar av den här druvan. Men konkurrensen från de nebbiolo-druviga sorterna barolo och barbaresco är tuff; barbera har ofta setts som ett enklare vin, perfekt att dricka ”i väntan på Barolo” Druvan ger mycket riktigt stora skördar, och vinerna blir inte särskilt sträva och kan drickas unga. Det här är en självständig druva som verkligen inte är fy skam. Viner på Barbera har mycket syra och är ofta fruktiga med smak och doft av körsbär, plommon och russin (ibland också blåbär och björnbär). De passar till kryddiga rätter med feta och krämiga tillbehör. En god ostbricka med krämiga ostar. Lättare Barbera-viner till fågel, kalv och gris – och kraftigare till lamm, nöt och vilt. Barbera ska drickas unga! (= efter typ 2-3 år)
Serveringstemperatur: 18˚C.
Vita viner
Piemonte Chardonnay
Denna vita pärla är ett lättdrucket vin som passar till det mesta som havet och sjöarna har att erbjuda och smaken är ung och frisk med en perfekt balans av syran och den ungdomliga fräschören. Ljus, gyllengul färg med toner av halm är det första som avslöjar det här underbara vinet. Doften från päron, fläder, citrus och tropiska frukter är nästa steg.
Färg – Ljusgul med toner av halm och guld
Doft – Nyansrikt med tydliga inslag av päron, fläder, citrusfrukter och tropiska frukter
Smak – Ett torrt ungdomligt vitt vin med stor tydlig smak av päron, fläder och citrusfrukter och en underbar balans
Serveringstemperatur: 8˚-10˚C.
Moscato d’Asti
Ett sött, aromrikt vin med en gyllene halmgul färg och en tydligt doftande näsa.
Serveringstemperatur: 8˚-10˚C.
Symon
Med hjälp av den gamla Martinotti-metoden är SYMON född, en riktigt spännande brutrosa. En rik och välbalanserad smak, dricks som sällskaps dryck vid festliga tillfällen, passar även bra som aptitretare, men även till fisk och skaldjur.
Serveringstemperatur: 8-10˚C.